Oldal betöltése

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is nagy érdeklődés kísérte az Alba Regia Szimfonikus Zenekarnak a Farkas Ferenc bérletbe illeszkedő újévi hangversenyét.

A beérkező jegyigénylések számát látva az együttes végül dupla koncertet adott: a székesfehérvári közönség délután és este is meghallgathatta New York – New Year címet kapott műsorukat. (Ráadásul a főpróba is nyilvános volt: a muzsikusok lényegében háromszor játszották el az igényes programot.)

Az első félidőt követően, a szünet után a szimfonikusokhoz a Hámori János trombitaművész által vezetett Fehérvár Big Band és két népszerű énekes, Tompos Kátya és Gájer Bálint csatlakozott Gershwin, Parks, Jobim, Porter és Tony Renis örökzöld slágereinek tolmácsolásával. A pompás hangszerelések Hámori János szakértelmét dicsérték, aki a nagy jazz­trombitás, Clifford Brown előtt tisztelgő Benny Golson-darabban szólistaként is elsőrangú teljesítményt nyújtott.

A vendégművészek fellépését hasonlóan felsőfokon mél­tathatjuk: Tompos Kátya erőteljes hangja, dinamikus szín­padi jelenléte jól harmonizált Gájer Bálint lazán elegáns, a régi idők nagy szvingénekeseit idéző stílusával. Ének, tánc, ízléses konferanszok: minden együtt volt egy remek, az új évet pompás hangulatban indító estéhez.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük